April 13, 2013

Kippenclub

Wat zijn de werkzaamheden van de kippenclub van de TuinFabriek? In de kippentractor werken 4 kippen. Het zijn hennen (vrouwelijke kippen) die ook zonder haan eieren produceren. Er is gekozen voor een sociaal rustig ras, de Barnevelder Kriel, die makkelijk tam wordt (voeren doet wonderen) en het hele jaar doorlegt; dus ook in de winter. De dames willen elke dag vers water en natuurlijk eten. Dat eten bestaat uit een mengsel van korrels en granen aangevuld met groenvoer. In basis kan je veel van de etensresten uit je eigen keuken aan de kippen voeren. Ze zijn dol op rijst en pasta. Zelfs met saus. Ook restjes sla, andijvie, het groen van wortels, de zaadlijsten van paprika's, broodkruimels, appelkrozen ... ze vinden het allemaal heerlijk.
Daarnaast houden ze van een schoon hok. Dat houdt in dat één keer per week het strooisel uit het hok gehaald moet worden en naar de compostmachine gebracht wordt. Daarna wordt een schone laag strooisel aangebracht. Een van de zijkanten van het nachtkhok is een deur tot aan de vloer van het hok zodat het strooisel er makkelijk uitgeveegd kan worden. Als dank voor de goede zorg leggen ze elke dag een kakkelvers ei.

Lijkt je het wat om lid te worden van de kippenclub?

Laat het ons weten en stuur een mail naar kippen@detuinfabriek.org

Barnevelder krielen

June 9, 2013

Even voorstellen: de Kippenclub

Twee bewoners van de Radboutveste, Willem Visser en Fokke Mulder, zijn lid geworden van de Kippenclub. Ze verzorgen de kippen in het weekend.

En een medewerker van Corio die Corrie Busker en Sanderijn Hoogland vervangt tijdens hun vakantie.

Op woensdag, donderdag en vrijdag zorgt Ida Bezemer voor de kipjes. Ze werkt bij Surfnet in een kantoorgebouw dat uitkijkt op de Tuinfabriek. Thuis heeft ze ook kippen en dat merk je.

Ze eten letterlijk uit haar hand gedroogde vlokreeftjes en meelwormen, Dat vinden ze heerlijk!

Bert en Paulien van der Linden, bewoners van de Radboutveste, nemen af en toe de verzorging van de kippen over als andere Kippenclubleden niet thuis zijn.

Corrie Busker van Corio zorgt op maan- en dinsdagen voor de kippen.

Twee medewerkers van Surfnet die Ida Bezemer tijdens haar vakanties vervangen. Links Femke van Manen en rechts Sabita Behari.

Ineke Poortinga van Surfnet die Ida Bezemer tijdens haar vakantie vervangt.

Mederwerkers van de Albert Heijn geven de kippen sla die niet meer verkocht kan worden.

July 9, 2013

Kippenclub leden

Bert en Paulien van der Linden, bewoners van de Radboutveste, nemen af en toe de verzorging van de kippen over als andere Kippenclubleden niet thuis zijn.

Bert en Paulien van der Linden, bewoners van de Radboutveste.

Studio Ester van de Wiel, de Tuinfabriek