April 4, 2018

De Tuinfabriek@ANNE

Sinds juni 2017 is de Tuinfabriek niet meer actief op het dak van Hoog Catharijne. Op de plek waar de tuin stond wordt inmiddels druk gebouwd aan een nieuw verbindend gebouw. De Tuinfabriek zocht een nieuwe locatie en die werd aangedragen door Jelmer Oosthoek die sinds 2015 als vrijwilliger in de Tuinfabriek actief was. Hij schrijft daarover in zijn blog waar hij schrijft over ander andere over zijn interesse in circulaire economie van zijn woonplaats Utrecht:

Via de Duurzame Week zit ik tegenwoordig zo nu en dan bij ANNE. ANNE staat voor Alle Nederlanders Naar Energie neutraal en is een gebouw aan het Veemarktplein bij de Jaarbeurs waar je duurzaamheid kan beleven, vol met allerhande duurzame innovaties. Laatst zat ik daar aan de Duurzame Week te werken. Arthur Lippus, de initiatiefnemer, had net een dakterras laten aanleggen met ‘circulair’ sloophout uit de buurt.

Nu nog een tuin. Ik was sinds 2015 vrijwilliger bij De Tuinfabriek op Hoog Catharijne. Ik had net een mail gekregen dat deze helaas weg moest zodat op zoek moest worden gegaan naar een nieuwe bestemming. 1+1=3 en nu staat De Tuinfabriek grotendeels op ANNE, inclusief kippen.

Klik hier voor hele artikel op de blog.

De Tuinfabriek wordt ontmanteld ...

De Tuinfabriek in onderdelen op transport

Bij ANNE wordt de Tuinfabriek op het dak geplaatst.

De composttumblers, de bijentafe, vlag en aantal teeltbakken staan op het hoogste dak van ANNE.

De kippentractor, de picknicktafels, de soepkeuken, de regentonnen en het grootste deel van de teeltbakken staan op het laagste dak dat aan de gedeelde werkruimte grenst.

Studio Ester van de Wiel, de Tuinfabriek