May 18, 2014

Stadslandbouwdag Utrecht

Op zaterdag 16 mei werd de stadslandbouwdag in Utrecht gehouden. De Tuinfabriek deed natuulijk ook mee.

Marijke Orthel van Eetbaar Utrecht schreef er het volgende over:
"Er was zo ongelofelijk veel te zien en te beleven in Utrecht! Naast de verschillende tuinen, imkers en stadsveeboeren zijn ook diverse restaurants, winkels en ijssalons aangehaakt met speciale gerechten en proeverijen. Zelf ben ik op twee locaties geweest: Westplein en Koningshof. Westplein zag er prachtig uit, echt een stoere festivallocatie met leuke initiatieven, alleen zaten we niet in de loop waardoor er alle gelegenheid was om er samen een relaxte dag van te maken. De Voortuin van Lombok heeft een vliegende start gemaakt en staat al vol eetbaar groen.

Koningshof was zeer sfeervol en gezellig druk. Dat begon al met de kruidenproeverij van Victor ‘Plukker’ van de Keuken van Gastmaal en liep door tot de boekpresentatie. Nieuw Bureveld trok veel bezoekers met de koeien die naar buiten sprongen en de appelrondo’s van bakker Niels waren ook heel populair. De Tuinfabriek wist pas later van de dag, deed meteen mee en trok in de gauwigheid toch nog een leuk aantal bezoekers. Het Voedselbos trok ondanks de verre locatie veel publiek met leuk programma. De combinatie met de Dag van de Amateurkunst werkte goed. Metaalkathedraal kreeg laaiend enthousiaste reacties,
Tuinenpark Ons Buiten kreeg opvallend veel bezoekers zaterdag en weet dat ook aan Proef Eetbaar Utrecht. Spinoza presenteerde vooral met en voor de buurt. De Halte was hard aan het werk – op Facebook zag ik de eerste omtrekken van de eetbare bushalte.

Het afsluitende diner was een supereind van een bijzondere dag. Laten we vooral trots zijn op wat we hebben laten zien en proeven. Als je wat doet, valt er ook weer veel te leren. Dus dat gaan we ook doen. Proef Eetbaar Utrecht is nog jong en zit vol energie. Ik geniet daar met volle teugen van en weet dat ik niet de enige ben."

Koningshof

Volg de Koningshof op facebook.

Studio Ester van de Wiel, de Tuinfabriek