April 3, 2013

Gereedschappen

In de TuinFabriek worden de basisgereedschappen ingebracht. In een collectieve ruimte aan het Radboudkwartier wordt een gereedschapswand gemaakt met schepjes, hark, schrepel, etc. Die plek wordt tevens het Clubhuis van de medewerkers van de TuinFabriek

De gereedschapwand van de Sunday Adventure Club in Amsterdam 2008. (Foto: Ralph Kämena)

Lokatie Clubhuis

April 3, 2013

Gereedschap

Een gereedschap is een hulpmiddel om de bewerkingen uit te kunnen voeren die een mens (of dier) met zijn lichaam zelf niet of moeilijk kan uitvoeren. Andere termen die gebruikt worden voor bepaalde typen gereedschap zijn gerei (meervoud van zachter gereedschap) en instrument (over het algemeen een meer geavanceerd of erg specialistisch stuk gereedschap). Voor groter en zwaarder gereedschap wordt meestal de term werktuig gebruikt. Een werktuig is een stuk gereedschap. Het kan om een eenvoudig stuk handgereedschap gaan, maar ook om een ingewikkelde machine: een apparaat of een toestel. Werktuigen dienen om arbeid eenvoudiger en lichter te maken.
(uit Lexicon Food for Thought van werklandschap EET)

April 3, 2013

Tool

A tool is a device that can be used to produce an item or achieve a task, but that is not consumed in the process. Informally the word is also used to describe a procedure or process with a specific purpose. Tools that are used in particular fields or activities may have different designations such as Instrument, Utensil, Implement, Machine, or Apparatus. Marshall McLuhan famously said “We shape our tools. And then our tools shape us.” McLuhan was referring to the fact that our social practices co-evolve with our use of new tools and the refinements we make to existing tools.

Studio Ester van de Wiel, de Tuinfabriek