June 23, 2014

Tuinfabriek is finalist Dutch Design Awards 2014

Trots kunnen we melden dat de Tuinfabriek een van de finalisten van de Dutch Design Awards 2014 is.

Foto: Ralph Kämena

De Tuinfabriek is finalist van de categorie:
SERVICE & SYSTEMS

Diensten en methoden waarbij vormgeving op innovatieve wijze voor meerwaarde zorgt. Deze projecten hebben als doel om de burger of de consument nieuwe inzichten te verschaffen, bewust te maken, te begeleiden of te informeren. Er is hierbij sprake van een tastbaar (offline of online) resultaat.

De commissie: In dit project is een systeem tastbaar gemaakt wat zorgt voor een breed gedragen implementatie. Het personeel van de omliggende bedrijven benut actief de ruimte en voelt zich verantwoordelijk voor het onderhoud van de tuin. Sterk aan de Tuinfabriek is dat het op meerdere plekken toepasbaar is. De ontwerpvaardigheden maken het verschil in de mate van het succes en het voortbestaan van het systeem. Ester van de Wiel brengt de publieke ruimte nog dichter bij de mens.

De winnaars worden tijdens de Awardshow 2014, die op zaterdag 18 oktober 2014 gehouden wordt, bekend gemaakt. Meer informatie over het Dutch Design Jaarboek 2014 en de tentoonstelling tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven volgen.

Link naar Dutch Design Awards 2014

Studio Ester van de Wiel, de Tuinfabriek