May 7, 2014

IJsheiligen en Europese Kijkdagen

Ester van de Wiel ontwikkelde als onderdeel van Call of the Mall voor een van de tamelijk onaantrekkelijke daken van het winkelcentrum Hoog Catharijne een geheel zelfvoorzienende daktuin: de Tuinfabriek.

Eten, composteren, zaaien, groeien, oogsten, koken en eten vormen het productieproces van deze fabriek. Bewoners en werknemers binnen Hoog Catharijne maar ook leerlingen werken toegewijd mee in de Tuinfabriek. Daarnaast zijn er wormen, bijen en kippen actief als hoveniers die zich gespecialiseerd hebben in composteren, bestuiven, wieden en schoffelen.

Tijdens de Europese Kijkdagen verwelkomen we iedereen graag in de Tuinfabriek. We openen onze deuren op zondag 11 mei van 11.00 tot 15.00 uur.

Wil je weten hoe de Tuinfabriek werkt en welke producten er gemaakt worden? Steek dan samen met o.a. Ester van de Wiel de handen uit de mouwen en werk zelf mee in de Tuinfabriek: aardappels poten, stekjes uitplanten, pauzeer in de Tuinkantine en volg de cursus stadskippen houden van kippendeskundige Michael Moerman. Verder wordt een rondleiding door een bewoner van Hoog Catharijne verzorgd en is er informatie over de bij als werknemer van de Tuinfabriek.

Michael Moerman met zijn Chabo's

11 mei is de eerste van de vier naamdagen van de IJsheiligen. Het markeert het moment dat de kans op nachtvorst voorbij is en de kwetsbare stekjes de volle grond in mogen. Om 14.40 uur zal de pastoor dit plantjaar inzegenen.

Sint Mamertus heeft zijn naamdag op 11 mei.


De Tuinfabriek heeft meer stekjes geproduceerd dan waarvoor er plaats is. Dus zoekt u nog stekgoed? Of heeft u ook teveel van hetzelfde. Bezoek dan onze stekjesbeurs om te ruilen of te kopen.

Meer informatie op www.detuinfabriek.org.
Schrijf je in voor de cursus Stadskippen houden en mail je naam en telefoonnummer naar info@detuinfabriek.org waarna je meer informatie ontvangt.

Wil je een andere keer komen kijken? De Tuinfabriek is open op dins- en vrijdagen van 10.00 tot 14.00 uur en tijdens bijzondere activiteiten.

foto: Ralph Kämena

De Tuinfabriek wordt financieel ondersteund door Stichting Kunst in het Stationsgebied en Corio Nederland BV.

Je kan Michael moerman volgen op facebook/stadskip

Studio Ester van de Wiel, de Tuinfabriek