April 2, 2013

Corio

Proeftuin van Corio in samenwerking met bewoners.

Corio, de eigenaar van het vastgoed van Hoog Catharijne, is vorig jaar samen met een aantal bewoners begonnen met een kleine moestuin op het dak van het Radboudkwartier. De proef vraagt om opschaling en de kunstmanifestatie Call of the Mall biedt de mogelijkheid omdat binnen het kunstproject te realiseren. Naast inhoudelijke en produktionele medewerking steunt Corio de TuinFabriek ook financieel.

Link Corio

February 6, 2013

eet, composteer, zaai, oogst, eet ...

Goedemiddag,

Het dak van Hoog Catharijne wordt nog groener! In navolging op onze pop-up tuin, realiseren we nu op het dak van de Radboudkantoren op organische wijze een eetbare tuin: de Tuinfabriek. Met compost van bedrijven en bewoners van Hoog Catharijne groeit er binnenkort sla, paprika, tomaat, pompoen, aardbeien, bietjes en nog veel meer op ons dak. Bijen zorgen voor stadshoning, kippen bewerken de aarde en voorzien ons van eieren. Leerlingen van de nabijgelegen basisschool zijn in de klas al druk bezig met het kweken van plantjes. Bewoners en bedrijven van Hoog Catharijne leveren groente- en fruitafval voor de tuin.

Kom naar de tuin!
Jullie zijn als kantoorbewoners van Hoog Catharijne van harte welkom in de tuin. Voor een eerste kennismaking zien we jullie graag op maandag 13 mei tussen 12.30 en 13.00 uur. Het is ook mogelijk om op zaterdag 11 mei om 11.00 uur te komen als de appartementenbewoners komen tuinieren.

Groene vingers?
De dieren zijn niet de enigen die de tuin onderhouden. Ook bewoners en kantoormedewerkers dragen een steentje bij. Om samen in de zomer te kunnen genieten van een tuin vol kleurrijke gewassen en natuurlijk een oogstfeest in september. Dus kom langs en steek ook zelf de handen uit de mouwen. Denk aan water geven, onkruid wieden, schoffelen…. Er komt een speciaal clubhuis met gereedschap waar je kunt zien wat je kunt doen. Lekker genieten van het mooie voorjaarsweer kan natuurlijk ook. Even iets anders aan het einde van een drukke werkdag. Of een ontspannen moment buiten in de lunchpauze.

Op www.detuinfabriek.org is te zien wanneer er getuinierd kan worden en wat er allemaal staat te gebeuren. De Tuinfabriek is een initiatief van ontwerper Ester van de Wiel en maakt deel uit van de kunstmanifestatie Call of the Mall. De realisatie geschiedt in samenwerking met Corio.

Graag tot ziens in de Tuinfabriek!

Met vriendelijke groeten,

Ilona Timmers
Centre Manager Offices

August 2, 2013

VrijMiBo

Voorbereidingen bij 34ºC

Vrijdag 2 aug 2013. Op deze snikhete dag organiseerde Corrie, een van de medewerkers van Corio en kippenclublid, een VrijMiBo in de Tuinfabriek. Lekker buiten met af en toe een zuchtje wind. De wijnproeverij startte met een heerlijke fruitige witte wijn (met een bijzonder laag alcoholpercentage: 6%) die de benodigde verkoelende verlichting bood. Met een kinderbadje vol ijskoud water en wat waterpistolen was het vakantie zomergevoel compleet.

Verkoeling en proeven.

August 23, 2013

Corio Kookt

Vrijdag 23 augustus - Patty Tollenaar, die de catering voor Corio verzorgt, heeft deze vrijdag de lunch gemaakt voor de kantoormedewerkers in Hoog Catharijne. Ze maakte heerlijke wraps die duidelijk populair zijn! Het was een drukke en gezellige lunch voor herhaling vatbaar.

Patty Tollenaar

De Kippenclub heeft eieren opgespaard zodat die bij de lunch geserveerd kunnen worden.

July 21, 2014

In vogelvlucht

Filmstill Rooie Peper

Tijdens de opening op 17 juli heeft Rooie Peper in opdracht van Corio Nederland BV filmopnames gemaakt. Om een mooi overzicht van het Hoog Catharijne complex te krijgen hebben ze ook gefilmd met een drone.

Filmstill Rooie Peper

Studio Ester van de Wiel, de Tuinfabriek